Košarka
0

Sutra se u Mejdanu sastaju Sloboda Dita i Igokea

FENA
U 2. kolu košarkaškog Prvenstva BiH Sloboda Dita u velikoj dvorani Mejdana dočekuje ekipu Igokee Partizan iz Aleksandrovca što je i bio povod današnje konferencije za novinare u tom klubu.

Trener Senad Muminović smatra da ime sutrašnjeg protivnika Sloboda Dite dovoljno govori samo za sebe i da je Igokea jedan od kandidata za sam vrh domaćeg Prvenstva.

"Mi se za goste iz Aleksandrovca spremamo kao i za svaku drugu ekipu. Oni imaju puno dobrih košarkaša, a u prvom redu mislim na Đerasimovića, Vuksanovića, Mirkovića. Sve su to iskusni igrači i mislim da nas čeka teška utakmica. Ipak, mi igramo na domaćem terenu i očekujem da momci daju sve od sebe kako bi dobili ovaj susret. Imamo dosta problema s ozljedama, a one Jeftića, Hrnčića i Markovića su nas izbacile iz kolosijeka tako da se vrlo teško organiziramo. I pored toga, sutra ćemo učiniti sve da dobijemo utakmicu protiv Igokee", kazao je Muminović

Novinarima se ispred košarkaša Sloboda Dite obratio kapiten Samir Lerić koji je kazao da ih očekuje vrlo ozbiljna i teška utakmica, ali da može jamčiti da će dati svoj maksimum, pa čak i više od toga.

"Uz vjernu publiku vjerujem da sutra možemo doći do pozitivnog rezultata", kazao je Lerić.

Utakmica protiv ekipe Igokee Partizan igra se u subotu od 19:30 sati u velikoj dvorani SKPC Mejdan. Komesar susreta je Nikola Lučić, a sudit će Bojan Jovanić, Ante Drmić i Ernad Karović.

SLOBODA DITA: Lerić (cap), Jovanović, Halilbegović, Velimirović, Albijanić, Peršić, Halilović, Jakubović, Bešović, Golijanin, Alibašić.