Sarajlija u NBA ligi
0

Suton sve bliže Hrvatskoj, a dalje od BiH

Totalsport
Potencijalni bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Goran Suton odlučio je staviti ponude iz Evrope na čekanje i sljedeći će se mjesec pojaviti u kampu Utaha, momčadi koja ga je izabrala na draftu.

Iako nisu postigli dogovor oko potpisa ugovora, Sutonov menadžer Dan Tobin potvrdio je da će se njegov štićenik pojaviti u kampu Jazza.

  • Obostrani je dogovor da će Goran sudjelovati u kampu. Utah je imala puno posla ovo ljeto oko sastavljanja momčadi, znali smo da će tako biti. O ugovoru ćemo razgovarati unutar predviđenog roka - izjavio je Tobin za Salt Lake Tribune.

NBA momčad iz Salt Lake Cityja potpisivala je ugovore s drugim izborima drafta prijašnjih godina, poput Fesjenka, Millsapa i Milesa, no još uvijek je neizvjesno hoće li i Suton dobiti priliku. Jazzeri trenutno imaju ugovor s 13 igrača, ali postoji mogućnost da će se mjesto u rosteru otvoriti ako se Matt Harpring odluči umiroviti zbog stalnih problema s ozljedom.

Suton (24), finalist NCAA lige s Michigan Stateom, tokom ljetne je lige u dresu Jazza postizao prosječno 4.8 poena i imao 4.4 skoka, ali je promašio i svih deset pokušaja za tricu. Nada se, međutim, da će tokom kampa dobiti priliku za popravljanje dojma.

Inače, zanimljivo je da je Tobin u razgovoru za Salt Lake Tribune spomenuo i kako Suton ovo ljeto neće igrati za Hrvatsku na Europskom prvenstvu iako je bio na širem popisu igrača. Ovaj 208 cm visoki centar se, inače, pojavio i na popisu rodne Bosne i Hercegovine, ali njegov menadžer BiH uopće nije spomenuo, iz čega se  može naslutiti da se Suton u budućnosti vidi isključivo u hrvatskom dresu.

NBA