Objavila imena policajaca
13

Supruga Kobeja Bryanta tuži policiju zbog fotografija s mjesta nesreće

D. B.
Vanessa Bryant (Foto: EPA-EFE)
Vanessa Bryant (Foto: EPA-EFE)
Udovica legendarnog košarkaša Kobeja Bryanta, koji je poginuo prošle godine, tužila je policiju u Los Angelesu zbog dijeljenja fotografija s mjesta helikopterske nesreće.

Vanessa Bryant je tužila policiju i objavila imena policajaca koji su podijelili fotografije s mjesta nesreće u kojoj je poginuo njen suprug Kobe i kćerka Gianna te još sedam osoba.

Ona je na Instagramu objavila imena četiri policajca za koje tvrdi da su objavili fotografije devet osoba nastradalih u nesreći nedaeko od Calabasasa u Caiforniji u januaru prošle godine.

Jedan od policajaca je navodno podijelio fotografije Kobejevog tijela s jednim šankerom, a potom su drugi dalje dijelili fotografije "mrtve djece, roditelja i trenera".

U februaru prošle godien je pokrenuta interna istraga u policiji tokom koje je ustanovljeno da su policajci dijelili fotografije posmrtnih ostataka stradalih osoba.

Vanessa tvrdid a su fotografije na kojima se vidi i tijelo njene 13-godišnje kćerke Gianne napravljene i podijeljenje samo zbog morbidnog trača.

Sudija je prošle sedmice odbio pokušaj sprečavanja objavljivanja imena policajaca, a to je omogućilo Bryantovoj udovici da ih objavi.

Ona tvrdi da je mjesto nesreće fotografisalo najmanje osam policajaca za privatnu upotrebu te da je jedan od njih napravio između 25 i 100 fotografija.

U februaru je saopćeno da je pilot helikoptera Ara Zobayan možda bio dezorjentisan zbog magle te da je to uzrok nesreće.