Spasio mu život
18

Sudija u Americi doživio srčani udar usred utakmice, košarkaš ga reanimirao

N. K.
Trenutak reanimacije u dvorani (Foto: Screenshot)
Trenutak reanimacije u dvorani (Foto: Screenshot)
Sudiji Johnu Sculliju pozlilo je tokom utakmice košarkaške lige u Jamestownu u New Yorku, a jedan od pribranih košarkaša odmah je dotrčao do njega kako bi mu pomogao.

Naime, na videu koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se trenutak kada se Sculli srušio, a igrač Toledo Glass City Myles Copeland (25) odmah je pojurio i reanimirao ga.

Lokalni mediji su kasnije potvrdili da je sudija doživio srčani udar, a na snimku se vide ljudi koji su se odmah okupili oko Scullija kako bi mu ostavili prostora i zaštitila ga.

Copeland je kasnije za medije objasnio da je po zanimanju vatrogasac i da igra košarku za svoju ekipu u slobodno vrijeme.

"Razvio sam instinkt da reagujem, a nema mnogo vremena za razmišljanje. Opipao sam puls i provjerio da li diše. Nisam osjetio puls pa sam samo počeo raditi CPR kao što sam obučen", rekao je.

Sculli je nakon intervencije Copelanda odveden u bolnicu svjestan i u budnom stanju.

"Bio sam u kontaktu s njegovom porodicom. Zahvaljuju mi se na onome što sam uradio i kažu da se vraća u stabilno stanje. Nadam se da će se oporaviti na najbolji mogući način", poručio je Copeland.

Inače, Jamestown Jacksi i Toledo Glass su nakon ovih nemilih scena nastavili utakmicu.