Preokret u finalu
82

Studentski centar na krilima sjajnog Kamenjaša šokirao Partizan i osvojio ABA Superkup

N. K.
Kamenjaš proglašen MVP-jem ABA Superkupa (Foto: ABA liga)
Kamenjaš proglašen MVP-jem ABA Superkupa (Foto: ABA liga)
Košarkaši Studentskog centra iznenađujuće su osvojili Superkup regionalne ABA lige nakon što su u sinoćnjem finalu pobijedili osvajača ABA lige Partizan rezultatom 83:81.

Studentski centar je vodio cijelo prvo poluvrijeme, ali je početkom treće četvrtine Partizan okrenuo rezultat u svoju korist.

Iako je tri minute prije kraja Partizan imao sigurnih 81:73, ekipa iz Beograda do kraja više nije postigla ni poen, dok je Studentski centar kontrirao s deset i proslavio pobjedu.

Tricu za pobjedu, pet sekundi prije kraja, postigao je hrvatski reprezentativac Borna Kapusta koji je finale završio s deset poena i pet asistencija.

Prvi strijelac pobjedničke ekipe bio je Dawkins s 18 poena, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kamenjaš imao je 14 poena, sedam skokova i dvije asistencije za 27 minuta provedenih na parketu. Ujedno je Kamenjaš proglašen za MVP-ja ABA Superkupa.

Kod Partizana je prednjačio Kevin Punter s 23 poena.

Treće mjesto osvojila je Budućnost koja je savladala bh. predstavnika Igokeu rezultatom 79:68. Najbolji igrač u pobjedničkom timu bio je McKinley Wright IV koji je ubacio 14 poena, a tome je dodao pet skokova i tri asistencije.