Košarka
0

"Studenti" dočekuju Krku

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom utakmicom protiv Krke iz Novog Mesta u okviru pretposljednjeg, 25. kola regionalne NLB lige u petak se opraštuju od domaće poblike u ovoj sezoni.

Za obje ekipe je ovo vrlo bitan meč, a u slučaju pobjede Bosne, sve dileme oko mjesta u NLB ligi za još jednog bh. predstavnika u narednoj sezoni bile bi otklonjene.

Kao i protiv Cibone, u prethodnom kolu, stručni štab KK Bosna ASA BHT slovenačkoj Krki suprotstaviće isti tim. To znači da među 12 igrača ponovo neće biti Gorana Ikonića, Elvira Ovčine i Seida Hajrića zbog povreda.

Prema riječima trenera Vlade Vukoičića, gosti će u Sarajevu prokušati da iznenade i dođu do vrijednog trijumfa, ali on vjeruje da njegov tim, iako oslabljen može izvući povoljan rezultat.

"Igrači vjeruju u sebe i jedva čekaju da susret počne. Ukoliko budu imali isti mentalni pristup kao u posljednjem meču nema razloga da se ne nadamo uspjehu. Krka jeste kvalitetna, ali su na našem parketu znale 'padati' i jače ekipe. Stoga se nadam da ćemo uz podršku sa tribina osvojiti nova dva boda. Tačno je da postoji pritisak jer prava na grešku više nemamo. Međutim, on će nam dati dodatni motiv da idemo ka pobjedi", dodao je Vukoičić.

Zbog održavanja zbog Sajma namještaja u dvorani "Mriza Delibašić", susret Bosna - ASA BHT Krka igrat će se u maloj dvoranu KSC "Skenderija" u petak (20.15 sati)

Parovi 25. kola:

  1. marta: Bosna ASA BHT - Krka (20.15)
  2. marta: Cibona - Partizan (18.15) Split CO - Helios Domžale (19.00) Vojvodina Srbijagas - Hemofarm STADA (20.15) Union Olimpija - Zadar (18.00) Crvena zvezda - Zagreb CO (19.00) FMP - Budućnost m:tel (17.00)