Košarka
1.9k

Stotine navijača na aerodromu dočekalo šampione Evrope: Vi ste ponos države!

Piše: J. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Šampioni Evrope u košarci stigli su u Sarajevo. Nakon višesatnog leta osvajači najsjajnijeg odličja na ovogodišnjem Eurobasketu u Litvaniji, sletjeli su na aerodrorm u glavnom gradu BiH.

Nevjerovatna atmosfera vlada na sarajevskom aerodromu, slična onoj kada su reprezentativci BiH u nogometu otputovali u Brazil na Svjetsko prvenstvo.

"Vi ste, vi ste ponos države", bile su riječi kojima su navijači dočekali reprezentativce BiH.

Stotine navijača, građana Sarajeva i drugih gradova BiH, članovi porodica igrača i stručnog štaba, prijatelji i poznanici uz pjesmu i aplauze dočekali su prvake Evrope.

Nije nedostajalo ni suza radosnica nakon historijskog uspjeha mladih bh. košarkaša koji po drugi put u tri sedmice u BiH donose zlatnu medalju.

Nakon osvjajanja prvog mjesta na Olimpijadi mladih (EYOF), bh. kadeti predvođeni kapitenom Džananom Musom osvojili su titulu najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Uskoro će biti održana konferencija za medije nakon koje će u posebno brendiranom autobusu krenuti prema Vječnoj vatri, gdje će ih dočekati hiljade navijača, a svečani doček upotpunit će pjevači Amel Ćurić i Halid Bešlić.