Košarka
1.1k

Stotine Goraždana dočekalo zlatnog košarkaša Adija Alikadića

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Uz skandiranje "Bravo majstore!" Adija Alikadića, zlatnog košarkaša, danas je u njegovom Goraždu dočekalo više od 1.500 njegovih najvatrenijih navijača.

Svi okupljeni kao jedan uzvikivali su ime šampiona koji je po prvi put u grad na Drini donio evropsko zlato; zlatne medalje sa Olimpijskih igara mladih i evropskog kadetskog košarkaškog prvenstva.

Radosni poklici odjekivali su danas u ovome gradu, a zajedno sa dečkom sa najsjajnijim odličjem radovali su se baš svi.

Veliki doček priredili su mu prijatelji, njegov matični klub KK „Radnički“ i redakcija novine " Glas Goražda" uz podršku Gradske dvorane i Centra za kulturu Goražde.

Do platoa dvorane gdje su ga čekale stotine sugrađana, Adija Alikadića dopratili su goraždanski bajkeri. Potom je uslijedio izlazak na platou ispred gradske dvorane, dok su sugrađani skandirali “Bravo majstore“. Ovacija i uzbuđenja nije manjkalo, a Goraždani su pokazali kako se dočekuju šampioni.

"Nisam ni sanjao da će se nešto ovako desiti“, kazao je Adi koji je bio prilično umoran ali izuzetno sretan i uzbuđen zbog susreta sa sugrađanima.

Teško je bilo proći kroz masu ljudi jer su svi željeli čestitati i poželjeti mu sreću i uputiti riječi zahvalnosti za ono što su košarkaši priredili BIH.

"Hvala vam što ste me podržali, ovo je za mene velika sreća, ovo je nešto najdraže“, kazao je Adi.

Najsretniji su ipak bili Adijevi roditelji Indira i Haris Alikadić ali i njegov trener iz matičnog kluba u KK Radnički.

"Ova medalja je za naš grad, Adi je ovo priredio svojoj zemlji i svome gradu", kazao je njegov otac Haris Alikadić.

Adijev trener Hasan Rikalo pozvao je političare da podrže Košarkaški savez.

"Oni zaslužuju podršku, moraju je dobiti“, kazao je Rikalo.