Kritikovao KS BiH
15

Stojanović: Ponašanje Barbarića je diletantsko

Piše: N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bivši direktor košarkaških reprezentacija BiH Igor Stojanović oglasio se nakon što je generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić jutros nazvao Nihada Đedovića "šu*kom".

Stojanović je na društvenim mrežama napisao da nije razgovarao sa Đedovićem otkako je uzeo njemački pasoš, ali i kritikovao ponašanje generalnog sekretara KS BiH.

"Ne govorim sa Nihadom Đedovićem od kad se odrekao bh. državljanstva i uzeo njemački pasoš. Uradio je to u periodu dok sam obavljao mandat direktora košarkaških reprezentacija BiH, a da baš nikoga nije obavijestio u KS BiH. Vjerovao sam da će ipak shvatiti da je naš najbolji igrač na vanjskim pozicijama i koliko ga Bosna i Hercegovina treba.

Da će ponovo uzeti bh. pasoš i da ćemo zajedno sa Teletovićem, Nurkićem i selektorom Duškom Ivanovićem ući u četvrtfinale Evropskog Prvenstva 2015-te. Nihad je ljut jer sam uvjeravao javnost da će ponovo igrati za reprezentaciju. Valjda ne shvatajući da mu pružam ruku da u javnosti sačuva obraz jer se odrekao državnog dresa.

U nekoj drugoj zemlji vjerovatno više ne bi smio hodati ulicom nakon te odluke. Valjda sam trebao reći da se odrekao države za koju su ljudi davali živote, ruke, noge… Za koju sam i ja ratovao. Možda onda ne bi bio ljut. Bez obzira na sve, generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić, nije smio sebi dozvoliti da vrijeđa bivšeg reprezentativca BiH, koji je deset godina branio boje države.

On je bivši reprezentativac i ovakve stvari se rješavaju unutar četiri zida. Nakon tuče reprezentativaca u Tuzli, neodlaska na Evropsko prvenstvo, destruktivnih medijskih ispada, sistematskog narušavanja ugleda i uništavanja KS BiH, ovo je još jedan dokaz diletantskog ponašanja čelnika KS BiH koji bi trebali poštovati svakog košarkaša. A kamoli bivšeg reprezentativca.

Nadam se skorom odlasku članova UO KS BiH i generalnog sekretara. Ovako samo brukaju i sebe i državu", napisao je Stojanović na društvenim mrežama.