Kraj saradnje
3

Steve Nash dobio otkaz na klupi Brooklyna nakon višemjesečnog sukoba s najvećim zvijezdama

K. H.
Steve Nash (Foto: EPA-EFE)
Steve Nash (Foto: EPA-EFE)
Trener Brooklyn Netsa Steve Nash nakon nešto više od dvije godine dobio je otkaz na klupi ovog tima, objavili su američki mediji.

Netsi su jako loše otvorili ovu sezonu i trenutno imaju omjer od dvije pobjede i pet poraza, a njihova prva petorka trenutno ima najgori ofanzivni rejting u NBA ligi.

Treba reći i to da je Nash vodio višemjesečni rat s najvećim zvijezdama kluba - Kevinom Durantom i Kyrieom Irvingom, a upravo je Durant tokom ljeta tražio da ovaj trener bude otpušen i da ga neko novo ime zamjeni na klupi Brooklyna.

Ipak, Durant se nakon toga predomislio, no odnos između spomenutog dvojca se nije popravio, a nakon lošeg početka sezone čelnici franšize odlučili su mu uručiti otkaz i tako prekinuti saradnju s njim.

Nash je došao u Netse bez prethodnog trenerskog iskustva, ali je tokom karijere bio prepoznatljiv po svojim liderskim osobinama i iznadprosječnoj košarkaškoj inteligenciji, što mu kao treneru, barem na početku karijere, nije olakšalo posao.

Ekipu će do imenovanja novog trenera voditi Jacque Vaughn, čovjek koji je bio pomoćnik Nashu.

Američki mediji su također otišli korak dalje pa su tako objavili da će čelnici Brooklyna pokušati angažovati suspendovanog trenera Bostona Imea Udoka. On je suspendovan, podsjećamo, zbog "kršenja klupske politike", tačnije zbog neprikladnog intimnog odnosa s članicom klupskog osoblja.