Nakon neuspjelog dogovora
0

Stern: Igrači su se odlučili za samodestrukciju

Totalsport
David Stern (Foto: AP)
David Stern (Foto: AP)
Nije trebalo dugo čekati reakciju povjerenika NBA lige Davida Sterna nakon što je Sindikat igrača objavio da odbija ponudu vlasnika klubova.

Igrački predstavnici svih klubova sastali su se u ponedjeljak u New Yorku i odbacili ponudu vlasnika prema kojoj bi se košarkaški prihodi dijelili prema sustavu 50-50 posto. Propala je na taj način mogućnost da sezona u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta krene 15. decembra kao što je ranije najavljivao Stern.

"Ovim neodgovornim potezom na ovako kasni datum, izvršni direktor Sindikata Billy Hunter je odlučio ugroziti sezonu i onemogućiti svojim članovima isplatu ogromnih iznosa. Igrače je obmanulo vodstvo Sindikata", oštro je reagirao Stern.

"Mislim da je prava tragedija to što nam sezona klizi iz ruku i to što igrači gube sve za što su naporno radili", dodao je Stern i za kraj komentirao najavu Sindikata da će tužiti vodstvo NBA lige.

"Ne dobiješ ono što tražiš i onda odlučuješ podnijeti tužbu. Neće ići! Ako su to htjeli napraviti, trebali su to napraviti davno prije. Možda bismo u tom slučaju imali šanse spasiti sezonu. Ali, oni su se odlučili za samodestrukciju".

NBA