Jedan protiv drugog
21

Stephen i Seth Curry prva braća u historiji konferencijskog finala NBA lige

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Prvi put u historiji NBA lige u jednom konferencijskom finalu zaigrala su dva brata - košarkaš Golden Statea Stephen Curry i košarkaš Portlanda Seth Curry.

Stephen Curry bio je prvo ime susreta s postignutih 36 poena, dok je njegov mlađi brat na drugoj strani za nešto manje od 20 minuta postigao tri poena.

"Roditelji nas podržavaju čitav život i sada je kod njih situacija u kojoj nema gubitka. Idu u finale kako god da se završi. Ludo je da smo na ovom nivou i da igramo pred porodicom", rekao je Stephen Curry.

Njegov brat, košarkaš Portlanda Seth Curry, rekao je da su roditelji do sada uvijek gledali finale Zapada u kojem je igrao Stephen te da je ovo ostvarenje sna.

"Sigurno će biti zabavno, teško mi je povjerovati da će se to desiti. Toliko godina smo gledali Stephena kako igra finale Zapada, pa NBA finale, toliko puta sam bio u publici. Sigurno će biti zabavno na terenu, ovo je ostvarenje sna, a očigledno će i naše porodice imati odličnu zabavu", Seth Curry.

Trener Golden Statea Steve Kerr imao je samo riječi hvale za obojicu.

"Oni su nevjerovatni, kao plemićka porodica NBA lige. Nevjerovatno je. Njihovi roditelji sigurno uživaju kao nikada u životu. Razgovarao sam s njima o tome i bit će to divna scena. Siguran sam da će ih to možda malo sukobiti u narednim nedjeljama", rekao je trener Golden Statea Steve Kerr.

Podsjećamo, Golden State je slavio u prvom meču Zapadne konferencije protiv Portlanda rezultatom 116:94.