Play-off NBA lige
46

Steph Curry vratio šampione u igru, sudije oprostile MVP-jev sramotan potez

D. P.
Embiid je udario nesportski Claxtona (Foto: Screenshot)
Embiid je udario nesportski Claxtona (Foto: Screenshot)
Tri duela osmine finala play-offa NBA lige odigrana su sinoć, a u igru se vratio aktuelni šampion Golden State Warriors, koji je dobio svoj prvi meč protiv Sacramento Kingsa.

U duelu četvrtfinala Zapada Golden State je smanjio zaostatak na 1:2 u pobjedama protiv Sacramenta trijumfom rezultatom 114:97.

Warriorsi su od prve četvrtine bili dominantni i bez većih problema stigli su do toliko važne pobjede koja ih vraća u igru. Naravno, Steph Curry se probudio kada je bilo najpotrebnije.

Curry je postigao 36 poena uz šest skokova i tri asistencije, a pratio ga je Andrew Wiggins s 20 poena. DeAaron Fox je bio najefikasniji u Sacramentu s 26 poena i po devet skokova i asistencija.

Treću pobjedu u isto toliko mečeva serije ostvarila je Philadelphia na gostovanju Brooklynu rezultatom 102:97 i tako došla nadomak plasmana u polufinale konferencije.

Meč je obilježio nesportski potez najvjerovatnijeg MVP-a lige Joela Embiida koji je nogom zamalo žestoko udario u međunožje Nicolasa Claxtona. Dok je bio na parketu, Embiid ga je nesportski pokušao udariti zbog čega, na opšte zaprepaštenje, nije isključen iz igre.

Za razliku od njega, James Harden je u nastavku meča dobio isključenje zbog toga što je udario Roycea O'Nealea u nezgodno mjesto tokom jednog prodora.

Važan break napravila je ekipa Phoenix Sunsa koja je slavila na gostovanju Los Angeles Clippersima rezultatom 129:124 i sada ima prednost u seriji rezultatom 2:1.

Devin Booker je bio maestralan s 45 poena, a u stopu ga je pratio Clippersov Norman Powell s 42 poena.

Svi rezultati NBA lige i omjer u seriji:

Brooklyn - Philadelphia 97:102 (0:3)

Golden State - Sacramento 114:97 (1:2)

LA Clippers - Phoenix 124:129 (1:2)