U sjajnoj formi
36

Spektakularna partija Marice Gajić, trenutno najbolje košarkašice Eurokupa

N. K.
Marica Gajić u prodoru (Foto: FIBA)
Marica Gajić u prodoru (Foto: FIBA)
Košarkašice turske ekipe Hatay pobijedile su u gostima u okviru 2. kola Eurokupa slovački Ružomberok rezultatom 85:65, a senzacionalnu partiju u pobjedničkom timu pružila je najbolja bh. košarkašica Marica Gajić.

Bijeljinka je na terenu provela 32 minute i za to vrijeme ostvarila sjajan double-double učinak od 21 poena i čak 20 skokova. Tome je dodala i dvije asistencije.

Budući da je i u 1. kolu briljirala s 18 poena, trenutno se nalazi na trećem mjestu najboljih strijelaca drugog po rangu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja za košarkašice.

Međutim, s ukupno 29 skokova dijeli prvo mjesto najboljih skakačica nakon prva dva kola te je sasvim sigurno trenutno najbolja košarkašica ovog takmičenja.

Inače, Ružomberok je sjajno otvorio utakmicu, imao čak i prednost od osam poena razlike na kraju prve četvrtine, ali to je bilo sve od njih u današnjoj utakmici. Hatay je do kraja meča razbio domaće za sigurnu i zasluženu pobjedu.

Hatay je ostvario obje pobjede nakon prva dva kola, Ružomberok ima dva poraza, dok svoj meč imaju igrati još dva preostala kluba iz grupe - Enisey Krasnoyarsk i Tsmoki Minsk.