NBA
46

Spektakularan derbi Bostona i Lakersa: Rondo sa zvukom sirene presudio bivšem klubu

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Los Angeles Lakersi u najvećoj utakmici NBA lige pobijedili su Boston poenima koje su postigli u posljednjim sekundama meča, a konačan rezultat bio je 129:128.

Duel dva najveća NBA kluba donio je puno neizvjesnosti tokom čitavog meča, a pobjednik je odlučen u samom finišu, odnosno posljednjem napadu na meču.

Celticsi su 10 sekundi prije kraja meča imali vodstvo od 128:127. Lakersi su krenuli u napadu za pobjedu, a iako su svi očekivali dodavanje prema LeBroneu Jamesu, odgovornost je preuzeo Ingram kojeg su domaći košarkaši izblokirali na polaganju, ali se lopta odbila pravo u ruke bivšeg igrača Bostona Rajona Rondoa koji je pogodio za veliko slavlje gostujućih igrača.

Kod Lakersa je najbolji pojedinac bio LeBron James koji je ostvario triple-double učinak sa 28 poena i po 12 asistencija i skokova. Zapažen je bio i nastup Kuzme koji je ubacio 25 poena, dok je kod Bostona najefikasniji bio Irving sa 24 poena.

Ovo je 28 pobjeda za Lakerse u ovoj sezoni i može biti od ključnog značaja s obzirom na to da vode veliku bitku sa Sacramento Kingsima i Los Angeles Clippersima za plasman u play-off.

U ostalim mečevima Indiana je bila bolja od LA Clippersa sa 116:92, dok je Orlando pobijedio Minnesotu rezultatom 122:112. Toronto je kao gost porazio Atlantu 119:101, a Oklahoma je na svom terenu porazila Memphis 117:95.