Beko S.ketch Street Basketball 2011
0

Spektakl u kojem učestvuju građani, ali i zvijezde

Sarajevo-x.com
Sarajevo nije svjedočilo takvom košarkaškom spektaklu kakav će početkom septembra organizirati Marketing agencija B40 i multimedijalni sportski projekat Sport Centar.

Ideja i projekat oduševili su sve koji su pročitali uvodne riječi o turniru "Beko S.ketch Street Basketball 2011". Ravnodušni nisu ostali ni reprezentativci naše zemlje, koji će upravo u to vrijeme igrati na Eurobasketu 2011. u Litvaniji. Bili su tužni što neće biti u mogućnosti pristustvovati ovom sjajnom amaterskom takmičenju, ali istovremeno i sretni zbog činjenice da će svi učesnici i posjetitelji turnira na velikim displejima BBI centra, u direktnom prenosu, posmatrati mečeve Evropskog prvenstva, te zajedno bodriti naše igrače u pohodu na drugi krug.

No, najbolji bh. košarkaši ipak će biti dio spektakla budući da će 20. augusta, u sklopu "Kids Day" sa mališanima provesti dan igrajući basket prilagođen upravo najmlađem uzrastu. Osim njih, svoje zanimanje pokazali su i drugi sportisti, ali i brojne javne ličnosti grada Sarajeva i naše zemlje. Mnogi još nisu ni upoznati sa idejom, ali nema sumnje da će je rado prihvatiti.

Punu podršku dao je i Košarkaški savez BiH, a svi oni koji ne budu u Litvaniji, a riječ je o nekadašnjim proslavljenim bh. igračima učestvovat će na turniru, što će dodatno uveseliti naše sugrađane, ali će i cijelom takmičenju dati poseban šmek. Iza turnira bi trebao stati Grad Sarajevo, kao i Kanton, pa nema sumnje da će bh. prijestonica u vrijeme trajanja manifestacije podsjetiti na svoje najljepše dane, iz vremena Olimpijskih igara ili SFF-a iz novije historije.

Turnir amatera u tzv. uličnoj košarci već je privukao ogromnu pažnju. Prijave stižu svakodnevno na www.sketch.ba, a posebno raduje veliki broj zainteresiranih veterana, željnih da pokažu da nisu za "staro gvožđe". Kažimo i da će takmičari će biti podijeljeni u tri konkurencije juniori (do 18 godine), seniori i seniorke, a utakmice će se igrati tokom dva "produžena vikenda", odnosno u subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak.

Na kraju treba dodati da je ovo takmičenje nadogradnja projekta S.ketch koji je započet 2008. godine i koji je u našem gradu već postao tradicionalan. Prvi sport u sklopu ovog projekta bila je odbojka na pjesku. S.ketch kao brand već je prepoznat u regionu, što dokazuju prijave za ovogodišnje takmičenje iz Hrvatske i Srbije.

Zlatni sponzor manifestacije je ugledna kompanija Telemach koja je uvijek znala prepoznati kvalitetu, što je samo jedna od njenih prednosti u odnosu na konkurenciju.

Medijsku podršku ovom takmičenju su dali Sarajevo-x.com, Hayat TV, Radio Stari Grad, RSG 1 Sarajevo, SportCentar, Magazine, SCSport.ba, Invento media group i Horton media.