Finale u nedjelju
35

Sparsi žele vratiti titulu u Sarajevo: Prava smo priča, nadamo se trofeju

Piše: N. K.
Trbić i Kamenjaš (Foto: D. S./Klix.ba)
Trbić i Kamenjaš (Foto: D. S./Klix.ba)
Sparsi u nedjelju pred svojim navijačima na Grbavici imaju priliku pobjedom protiv Širokog Brijega podići pehar namijenjen prvaku Bosne i Hercegovine, nakon što su sinoć poveli 2-1 u finalnoj seriji play-offa za šampiona naše države.

"Sve tri utakmice bile su veoma iscrpljujuće. Prva je bila takva, u Sarajevu smo ih onda pobijedili, a sinoć isto tako. Mi smo dobili dvije od tri i ne smijemo pomisliti da ćemo lako slaviti. Bit će i teže za nas, jer Široki nema šta izgubiti. Čeka nas jednako teška i tvrda utakmica. Ne smijemo im dozvoliti njihovu igru. Nadam se da ćemo biti pametni i utakmicu odvesti kako nama odgovara te osvojiti titulu", rekao je trener Sparsa Marko Trbić.

Podvukao je kako Sparsi postoje desetak godina te da su posljednjih sedam-osam godina dominantni u mlađim kategorijama.

"Za vikend se u Sarajevu igra završnica za mlađe kategorije, a sve naše kategorije su u finalu. Sada su tu i seniori. Ovaj uspjeh je produkt dugogodišnjeg rada. Naravno da bi bilo lijepo da osvojimo. Ove godine su se poklopile neke stvari. Ne znam šta će biti dalje, ali moram reći da je ovo rezultat sistema. Kada se pravi jedan klub to samo od sebe raste. Sparsi su prava priča. Svi naši protivnici su projekti lokalnih zajednica ili politike, a mi samo jednog čovjeka. Iracionalan entuzijazam su Sparsi", poručio je Trbić.

Košarkaš Kenan Kamenjaš ističe da su Sparsi u sve tri utakmice igrali dobru odbranu.

"Mi smo tim koji igra na tom principu, držali smo se skupa te je to bilo važno u onakvoj atmosferi. Trojkom smo se na kraju radovali. Ne smijemo pomisliti da ćemo lako dobiti u nedjelju. Pozivam navijače da dođu i podrže nas u najvažnijoj utakmici ove sezone", rekao je Kamenjaš.

Četvrta utakmica finalne serije play-offa igra se u nedjelju od 17:00 sati, a nakon dugog niza godina titula prvaka BiH u košarci mogla bi se vratiti u Sarajevo.