Košarka
5

Sparsi žele pobijediti Slobodu i upisati prvi ovosezonski domaći trijumf

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevski Sparsi će u subotu u okviru bh. košarkaške Lige 12 za muškarce biti domaćini tuzlanskoj Slobodi. Nakon pobjede u Širokom Brijegu, Sparsi namjeravaju pobijediti i Slobodu te zabilježiti prvu pobjedu na domaćem terenu. Utakmica je najavljena današnjom konferencijom za medije, koja je održana u prostorijama kluba.

"Ovo će biti naša prva utakmica na domaćem terenu u ovoj sezoni. Situacija u klubu je zadovoljavajuća, osim manjih problema koje imamo. Jedan od njih je dvorana u kojoj ćemo igrati utakmicu, a u kojoj trenutno ne možemo trenirati zbog održavanja nekog događaja. Zbog toga ćemo trenirati u manjoj teretani. Ono što je važno napomenuti je da će na našoj stranici biti omogućen prenos uživo naših utakmica", izjavio je direktor kluba Nermin Selimović.

Nakon Selimovića se novinarima obratio trener Sparsa Marko Trbić.

"Stanje u ekipi je dobro iako imamo nekoliko manjih povreda. Također, Glogovac ne trenira još od utakmice sa Širokim, Buza je tek počeo trenirati, a Nikolić je bio bolestan. Ne znam kakvu ću ekipu izvesti protiv Slobode, ali je jasno da želimo pobjedu. Znamo da će biti teško s obzirom da Tuzlaci imaju kvalitetnu i iskusniju ekipu, ali mi posjedujemo kvalitet da anuliramo tu njihovu prednost i na kraju pobijedimo", rekao je Trbić.

On je dodao da se nakon pobjede Sparsa protiv Širokog stvorila atmosfera koja stvara pritisak Sparsima da su favoriti i da ne smiju izgubiti ni jednu utakmicu.

"Odbacujemo ulogu favorita i učinit ćemo sve da naše igrače zaštitimo od pritiska. Cilj nam je Liga 6 i nije bitno s koje ćemo pozicije to ostvariti. Važnije je da se naši igrači razvijaju i napreduju. Očekujem bolji rezultat od prošlogodišnjeg polufinala, samo finalima bih bio zadovoljan", kazao je trener Sparsa.

Košarkaš Sparsa Aleksej Nikolić također očekuje pobjedu protiv Slobode.

"Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica i bez obzira na sastav mi ostajemo pozitivni. Znamo da nas čeka teška utakmica jer je Sloboda u prošlom kolu dobila Široki zbog čega su Tuzlaci opušteniji i puni samopozdanja. Opasni su, ali mi igramo kod kuće, želimo pobjedu i motiva neće nedostajati", riječi su plejmejkera sarajevskog tima.

Utakmica između Sparsa i Slobode se igra u subotu u Skenderiji s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan.