Legenda
540

Sparsi uručili priznanje Raziji Mujanović povodom prijema u FIBA-inu Kuću slavnih

Klix.ba
Najbolja bosanskohercegovačka košarkašica svih vremena Razija Mujanović uz velike aplauze i ovacije nagrađena je priznanjem OKK Spars povodom prijema u Kuću slavnih 30. septembra ove godine.

Njeno uvrštavanje u slavno društvo bilo je samo pitanje vremena. Tri puta najbolja košarkašica Evrope (1991., 1994. i 1995.), vlasnica evropskog (1991.), svjetskog (1990.) i olimpijskog srebra (1988.) i četverostruka klupska prvakinja Evrope jednostavno je morala zauzeti mjesto među odabranima. A nakon ulaska u Kuću slavnih, pomalo zaboravljena Mujanović je ponovo dobila zasluženu pažnju u svojoj zemlji.

Najavljeno je štampanje njene monografije, u Mejdanu je odigran revijalni meč u njenu čast, upriličen je i prijem u Košarkaši savez BiH, brojna gostovanja u medijima... Našoj najboljoj košarkašici priznanje su odali i iz Sparsa. Rukovodstvo kluba je prije utakmice 3. kola košarkaškog prvenstva BiH u kojem su Sparsi savladali Mladost iz Mrkonjić Grada uručilo nagradu Raziji Mujanović.

"Veoma sam uzbuđena, jer ovo me je vratilo u moju mladost kada sam bila aktivna na terenima. Bio je period kada sam bila zaboravljena. Međutim, mojim ulaskom u Kuću slavnih vidim koliko su ljudi sretni i veoma mi je drago da sam bar na trenutak uspjela da obradujem naše ljude, jer veoma je malo događaja u našoj zemlji koji razvesele naše ljude. Mislim da je sport upravo ono što veže ljude i mislim da smo mi jedna velika sportska nacija. Lijepo bi bilo da ubuduće dolazite ovdje i podržite ove mlade momke. Hvala Sparsima. Hvala Sarajevo", kazala je Mujanović koja je popraćena velikim ovacijama.