ABA 2 liga
9

Sparsi upisali drugu pobjedu, Zrinjski nakon produžetaka poražen od Sutjeske

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Ekipa Sparsa upisala je drugu pobjedu u ABA 2 ligi, a oni su kao gosti porazili Loćen rezultatom 74:65, dok je Zrinjski upisao i treći poraz od Sutjeske rezultatom 82:78.

Sparsi su nešto bolje otvorili meč i nakon prve četvrtine imali su prednost od tri poena, da bi do poluvremena ta prednost dodatno narasla i rezultat je nakon prvih 20 minuta bio 41:33.

U drugom poluvremenu Sparsi su kontrolisali stečenu prednost, domaćinu nijednog trenutka nisu dopustili da ugrozi njihovu pobjedu, a na kraju su slavili rezultatom 74:65. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Protić sa 28 ubačenih poena, a dodao je četiri skoka i tri asistencije.

Zrinjski je nakon produžetaka poražen od Sutjeske na domaćem terenu. Prvo poluvrijeme proteklo je u nešto boljoj igri gostujućeg tima koji je nakon prvih 20 minuta imao prednost od šest poena, da bi pred posljednju dionicu ta prednost narasla na devet poena.

Ipak, Plemići su zaigrali sjajno u posljednjoj dionici, stigli su do poravnanja, ali u produžecima su mirniji i bolji bili gosti koji su rezultatom 11:7 stigli do pobjede.

Tabela: