Prvenstvo BiH
15

Spars Realway nakon velikog preokreta savladao Široki za prvo mjesto na tabeli

N. K.
Detalj s meča u Sarajevu (Foto: Spars Realway)
Detalj s meča u Sarajevu (Foto: Spars Realway)
Košarkaši Spars Realwaya pobijedili su u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo u okviru 4. kola Prvenstva BiH za košarkaše ekipu Širokog Brijega rezultatom 80:74.

Gosti su bolje otvorili meč, brzo su došli u vodstvo i prednost je rasla sve do odlaska na odmor. Spars Realway se budi tek u drugom poluvremenu, ali nije se činilo da mogu doći do preokreta.

A onda je uslijedila furiozna završnica sarajevske ekipe koja je u posljednjoj četvrtini preokrenula rezultat i na kraju došla do komotne pobjede.

"Ovo je prije svega pobjeda karaktera i igrača koji su odigrali preko svojih mogućnosti i kompenzirali nedostatak povrijeđenih. Preživjeli smo loše procente slobodnih bacanja i šuta za dva i tri poena u prvom poluvremenu i sa skraćenom rotacijom ipak uspjeli preokrenuti rezultat", rekao je nakon meča trener Spars Realwaya Nedim Džemić

Najbolji pojedinac u pobjedničkom timu bio je Kamenjaš s 19 poena i 19 skokova. Podršku je imao u Gegiću koji je imao 20 poena te Zahiragiću koji je ubacio 16. Najraspoloženiji u redovima Širokog bio je Davis s 21 poenom i 10 skokova.

Spars Realway je na prvom mjestu Prvenstva BiH za košarkaše sa sve četiri pobjede, dok je Široki drugi s omjerom 3-1.