Druga ABA liga
120

Spars razbio Split na Grbavici i vratio se na drugo mjesto

Piše: K. H.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Sarajevski Spars pobijedio je Split u meču 16. kola košarkaške ABA2 lige rezultatom 96:58 čime su nastavili s odličnim igrama u ovom takmičenju.

Spars je bolje otvorio meč i nakon prvih deset minuta imali su prednost od devet poena razlike (26:17), a do poluvremena zadržali su prije svega dobru igru u odbrani i na pauzu su otišli s dvocifrenom prednošću. Bilo je 45:35.

Pitanje pobjednika odlučeno je u trećoj četvrtini u kojoj je Spars razbio goste iz Splita, povećali su svoju prednost na čak 22 poena, a meč su završili na poprilično furiozan način i na kraju su slavili rezultatom 96:58.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Protić koji je ubacio 18 poena, a pratio ga je Hasandić koji je ubacio 14 poena. Vrijedi izdvojiti i 13 poena Albijanića, kao i dvocifrene Bajramovića, Kamenjaša i Manjgafića. U redovima Splita najviše poena je ubacio Cobbins (14).

Ovo je za Spars 11 pobjeda u ovoj sezoni, koliko ima i drugoplasirano Skopje, a na prvom mjestu ostala je Primorska koja nakon 16 utakmica ima 15 pobjeda i samo jedan poraz.

Split je ovim porazom ostao na osmoj poziciji s osam pobjeda i osam poraza.