Važan trijumf
46

Spars pobijedio Zrinjskog u Mostaru i nastavio s dobrim igrama u Drugoj ABA ligi

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Ekipa OKK Spars pobijedila je HKK Zrinjski u meču 15. kola košarkaške Druge ABA lige rezultatom 83:68 te su se tom pobjedom vratili u vrh tabele.

Gosti iz Sarajeva bolje su otvorili susret i prvu četvrtinu riješili su u svoju korist rezultatom 22:16, a dobru ofanzivnu igru zadržali su i u drugoj četvrtini u kojoj su opet postigli 21 poen, dva više od Zrinjskog, pa su na poluvrijeme otišli sa osam poena prednosti.

Spars je i u drugom poluvremenu igrao dobro i nijednog trenutka nije dopustio domaćinu da se razmaše i ozbiljno ugrozi njihovu prednost, a u posljednjih deset minuta ušli su s dvocifrenom prednošću od 10 poena.

Potpunu kontrolu igre Spars je zadržao i u posljednjoj četvrtini i sasvim zasluženo su stigli do 10. pobjede u ovoj sezoni ABA 2 lige.

U ekipi Zrinjskog najefikasniji je bio Ramljak koji je ubacio 21 poen, dok je Sokolović ubacio 13. Na drugoj strani, Kenan Bajramović ubacio je 18 poena, a pratio ga je Vrabac sa 16 i Hasandić sa 14 ubačenih poena.

Nakon 15 odigranih utakmica, Spars se nalazi na trećoj poziciji sa 10 pobjeda i pet poraza, koliko ima i drugoplasirani MZT Skopje, dok je Primorska na prvom mjestu sa 13 pobjeda i jednim porazom.

Rezultati by SofaScore