Važna pobjeda
21

Spars konačno slavio: Sarajlije preskočile Lovćen za prvu pobjedu u Drugoj ABA ligi

F. Z.
Spars - Lovćen (Foto: T. S./Klix.ba)
Spars - Lovćen (Foto: T. S./Klix.ba)
Košarkaški klub Spars večeras je u Sarajevu u desetom kolu Druge ABA lige na svom parketu dočekao Lovćen iz Cetinja, a susret je završen pobjedom domaćih rezultatom 69:67.

Gosti su mnogo bolje otvorili prvih deset minuta susreta, a nakon prve četvrtine ekipa iz Cetinja imala je sedam poena prednosti (22:15). Košarkaši našeg predstavnika zaigrali su znatno bolje u drugih deset minuta utakmice pa su na odmor otišli sa svega jednim poenom zaostatka (35:36).

Treću četvrtinu opet su bolje otvorili Crnogorci. Košarka nije bila atraktivna, vidjeli smo svega 28 poena, a u takvoj igri bolje se snašao Lovćen i ovu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 16:12, pa su domaći nakon 30 minuta igre imali pet poena zaostatka (52:47).

U posljednjih deset minuta domaćin je opet zaigrao nešto bolje, a dvije minute prije kraja Lovćen je imao svega dva poena prednosti (64:62). Domaćin je na krilima Darriona Stronga odlično zaigrao u posljednjim minutama utakmice, a Amerikanac je s dva vezana koša donio vodstvo Sparsu rezultatom 66:64. Sarajlije su do kraja zadržale mirnoću i u penal završnici slavile rezultatom 69:67.

Najefikasniji kod domaćih bio je Vrabac sa 17 postignutih poena, dok je 14 dodao Buza. Kod gostiju 17 poena postigao je Popović, a po 16 Hadžibegović i Đukanović.