Velika kriza
4

Spars i četvrti put poražen u ABA 2 ligi, trener Šehovac bijesan na igrače

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Košarkaši Sutjeske pobijedili u dvorani Grbavica u okviru 4. kola ABA 2 lige ekipu Sparsa rezultatom 85:68 te tako sarajevskoj ekipi nanijeli i četvrti poraz na početku sezone.

Domaći tim se dobro držao samo u prvoj četvrtini nakon koje su imali čak i prednost od dva poena. Međutim, to je bilo sve od njih jer je do kraja meča na parketu postojala samo gostujuća ekipa. Sutjeska je na kraju došla do zaslužene i uvjerljive pobjede.

Najefikasniji u ekipi Sutjeske bio je Pavličević s 21 poenom, dok je Knežević ubacio 18. Kod Sparsa bolji od ostalih bio je Strong sa 17 ostvarenih poena.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Ne znam šta bih rekao. Sramotno naše večerašnje izdanje. Bez želje, energije i koncentracije smo igrali. Ono što bi trebalo nas da krasi, to mi nismo imali večeras. Pripremali smo se za Sutjesku i znali smo koja nam je najveća opasnost i dogovorili smo se kako ćemo da branimo određene situacije, ali mi to nismo večeras primijenili. Toliko košarkaške nepismenosti, ne znam teško je naći riječi da iskažem koliko smo mi gluposti večeras napravili. Ali najveća mi je zamjerka na pristupu i na energiji večeras", rekao je trener Sparsa Goran Šehovac.

Spars je na posljednjem mjestu ABA 2 lige, dok je Sutjeska na trećoj poziciji.