Meč u četvrtak
7

Spars dočekuje Lovćen: Sarajlije love prvu pobjedu u ABA 2 ligi

E. B.
U prostorijama OKK Spars danas je održana press konferencija povodom odigravanja susreta 10. kola ABA 2 lige protiv Lovćena.

Omjer pobjeda i poraza u ovom trenutnu ne ide u prilog domaćinu, ali stručni štab i igrači su optimistični po pitanju sutrašnje utakmice.

Kako kažu, utakmica je od velikog značaja. U zadnjih nekoliko utakmica i u domaćem i u regionalnom takmičenju, vidi se napredak u formi i igri.

Na konferenciji su se medijima obratili pomoćni trener ekipe Srđan Stanić i igrač Kenan Kamenjaš.

"Ekipu Lovćena poznajemo iz pripremnog perioda, tako da otprilike znamo šta da očekujemo. Od te utakmice, oni su promijenili sastav i uloge u timu, rasporedili su ih drugačije u odnosu na prethodni period. Mislim da ćemo sutra biti spremni, raspoloženi i da dobro odigramo utakmicu i pobijedimo. Mi od početka sezone imamo problem sa povredama, ali igrači se zaista trude da se što prije oporave", rekao je pomoćni trener ekipe Srđan Stanić.

Kamenjaš smatra kako su Sparsi u prednosti u ovom duelu.

"Kao što je trener rekao, sa ekipom Lovćena smo odigrali utakmicu na turniru u septembru, i kako se tim promijenio, sigurno je da ni njihova igra više nije ista ali mi smo u prednosti jer smo od početka u istom sastavu. Mi smo posljednje utakmice odigrali sa porazima od pet, šest razlike. Nakon dolaska sadašnjeg trenera vidi se forma koju smo podigli, ali na kraju nam uvijek malo nedostaje da slavimo. Mislim da ćemo sutra biti pametniji i da ćemo svih 40 minuta odigrati sa velikom energijom i sa većom pameću i ostvariti prvu pobjedu u ABA 2 ligi", rekao je Kamenjaš.

Na kraju su obojica pozvali navijače da u što većem broju dođu na utakmicu i podrže ekipu u lovu na prvu pobjedu u ABA 2 ligi ove sezone.

Susret Spars - Lovćen se igra u četvrtak s početkom u 18 sati u dvorani "Novo Sarajevo".