Druga ABA liga
3

Spars deklasiran od Primorske, Zrinjski u nevjerovatnom finišu pobijedio Rogašku

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Sarajevski Spars doživio je ubjedljiv poraz u meču 13. kola Druge ABA lige na gostovanju kod prvoplasirane Primorske rezultatom 102:61, dok je drugi bh. predstavnik Zrinjski u sjajnom meču porazio Rogašku na domaćem terenu rezultatom 94:93.

Primorska je tek nedavno doživjela prvi poraz u ovoj sezoni Druge ABA lige na gostovanju kod Sutjeske u gostima, a gorčinu zbog toga na svojoj koži osjetili su košarkaši Sparsa koji su doživjeli pravi debakl. Domaći igrači od prve minute pokazali su da više žele pobjede, nakon prvih 10 minuta imali su prednost od devet poena razlike (30:21), a onda u drugoj dionici ubacuju u još jednu brzinu više i na poluvrijeme odlaze s 20 poena prednosti.

Pitanje pobjednika odlučeno je u trećoj četvrtini kada su domaći igrači nastavili s izuzetno efikasnom igrom u napadu, povećali su prednost na čak 35 razlike pred posljednju dionicu, a na kraju su upisali pobjedu rezultatom 102:61 čime su sarajevsom timu nanijeli jako težak poraz.

Marinković je u domaćoj ekipi ubacio najviše poena (22), dok je Durmo na drugoj strani bio najefikasniji sa 16 poena.

Drugi bh. predstavnik, ekipa Zrinjskog, na svom terenu u fantastičnom meču bila je bolja od Rogaške. Plemići su bolje otvorili meč, nakon prve četvrtine imali su devet poena prednosti, a s tom razlikom otišlo se i na odmor.

U trećoj dionici gosti su napravili veliku seriju i uspjeli su doći do preokreta, ali je to razbudilo domaće igrače koji nakon toga vraćaju mirnoću u napadu, postižu nekoliko važnih poena i u finišu su imali sigurnu prednost i faktički su bili samo na korak od pobjede.

No, Rogaška se nije predala i uspjela je doći do vodstva nekoliko sekundi prije kraja, ali Zrinjski iz zadnjeg napada postiže poene i dolazi do velike pobjede. Na kraju je bilo 94:93.

Rezultati by SofaScore