Prvenstvo BiH
130

Spars danas protiv Zrinjskog igra najvažniju utakmicu sezone

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Treća utakmica polufinalne serije prvenstva Bosne i Hercegovine između košarkaša Sparsa i Zrinjskog bit će odigrana danas u Sportskoj dvorani Grbavica s početkom od 18:00 sati.

Sparsi su slavili u prvoj utakmici u Sarajevu i poveli s 1:0 u seriji, ali su košarkaši Zrinjskog u revanšu odigranom u Mostaru ostvarili pobjedu kojom su izborili majstoricu. Ova dva tima su ove sezone međusobno ukupno odigrala devet susreta, Sparsi su zabilježili sedam pobjeda, a Zrinjski dvije, koje su ostvarili u zadnja tri susreta.

Trener Sparsa Marko Trbić kazao je da je za njegov tim to najvažnija utakmica u sezoni u kojoj su u zvaničnim takmičenjima ukupno odigrali čak 60 susreta. Trbić je pozvao pubiliku da podrži njegov tim u odlučujućoj utakmici.

"Ispunjenija dvorana i pomoć publike sigurno da bi bila od velike koristi za nas. Nekoliko puta ove sezone smo izvukli pobjedu zahvaljujući energiji koju je došla s tribina. Volio bih da to bude i sad, siguran sam da bismo bili puno bliže pobjedi u takvoj atmosferi", kazao je Trbić u najavi utakmice.

Iz Sparsa su poručili da će ova utakmica imati i humanitarni karaktera budući da će posjetioci moći donirati novac za liječenje desetomjesečne Asje Sućeske, koja je rođena s artrogripozom, rijetkom bolesti koju karakterizira ograničenost pokreta u zglobovima i deformitet ekstremiteta. Kutija će biti postavljena na ulazu u dvoranu.

U drugom polufinalu ekipe Širokog i Slobode također će igrati mjastoricu. Široki je u prvom susretu pobijedio sa 104:90, dok je Sloboda u Mejdanu poravnala seriju na 1:1, pobjedom sa 82:72.