Finalna serija
49

Spars danas na Grbavici protiv Širokog igra za prvu titulu prvaka BiH

Piše: N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sparsi danas pred svojim navijačima na Grbavici imaju priliku pobjedom protiv Širokog Brijega podići pehar namijenjen prvaku Bosne i Hercegovine budući da vode 2-1 u finalnoj seriji play-offa za šampiona naše države.

Ujedno bi sarajevski klub prvom titulom prvaka BiH ispisao novu stranicu svoje historije koja traje svega 14 godina u kojima su redovno osvajali trofeje u omladinskim kategorijama.

Prednost u finalu stekli su nakon dramatične završnice u trećoj utakmici odigranoj na Pecari kada je iskusni Kenan Bajramović trojkom u zadnjim sekundama donio trijumf Sarajlijama.

Široki je najtrofejniji košarkaški klub u novijoj historiji BiH pa se sigurno neće lako predati i gledatelji mogu očekivati odličnu košarku.

"Sve tri utakmice bile su veoma iscrpljujuće. Prva je bila takva, u Sarajevu smo ih onda pobijedili, a sinoć isto tako. Mi smo dobili dvije od tri i ne smijemo pomisliti da ćemo lako slaviti. Bit će i teže za nas, jer Široki nema šta izgubiti. Čeka nas jednako teška i tvrda utakmica. Ne smijemo im dozvoliti njihovu igru. Nadam se da ćemo biti pametni i utakmicu odvesti kako nama odgovara te osvojiti titulu", rekao je trener Sparsa Marko Trbić u najavi susreta.

Utakmica se igra u dvorani na Grbavici s početkom od 17:00 sati uz direktan televizijski prenos na BHT1.