Košarka
0

Službeno: Povratak Farmara u Lakerse, D.J. Augustin u Torontu

Totalsport
Jordan Farmar (Foto: AFP)
Jordan Farmar (Foto: AFP)
Jordan Farmar, 27-godišnji američki košarkaš, vratio se kao slobodan igrač u Los Angeles Lakerse, klub koji ga je prije sedam godina izabrao na draftu.

Farmar je prošlu sezonu igrao u Turskoj, u Anadolu Efesu, gdje je ostvarivao prosjek od 13,8 poena, 3,6 skoka i 3,9 asistencije u euroligaškim utakmicama. Inače, prije nego li se otisnuo u Evropu dvije je sezone Farmar bio član sadašnjih Brooklyn Netsa.

Na početku karijere Farmar je bio član Lakersa, pa je tako, barem minimalno, sudjelovao u dvostrukom osvajanju NBA naslova (2009. i 2010. godine), a uz Kobea Bryanta i ostale je bio na prosjeku od 6,9 poena po utakmici uz 2,1 asistencije.

Od ostalih NBA vijesti recimo da je dosadašnji rezervni organizator igre Indiane D.J. Augustin kao slobodan igrač potpisao jednogodišnji ugovor s Torontom vrijedan 1,26 miliona američkih dolara.

Milwaukee je, pak, potpisao slobodnog igrača, argentinskog krilnog igrača Carlosa Delfina, koji je prošle sezone nosio dres Houstona (10,6 poena prosječno po meču). Za Delfina je ovo povratak u Bucske budući je tamo igrao od 2009. do 2012. godine.