Košarka
0

Službeno: Carmelo Anthony ostaje u New York Knicksima

Totalsport
Carmelo Anthony (Foto: EPA)
Carmelo Anthony (Foto: EPA)
Kao što se posljednjih dana i nagađalo, jedna od najvećih zvijezda NBA lige, američki košarkaš Carmelo Anthony, objavio je da ostaje u New York Knicksima.

Anthony je bio slobodan igrač i posljednjih sedmica je dobio ponude nekoliko klubova, ali na koncu je odlučio ostati u Knicksima u koje je došao u februaru 2011. godine iz Denvera. Svoju je odluku 30-godišnji krilni igrač objavio na vlastitoj internetskoj stranici.

''Prije nekoliko sam godina sanjao o povratku u svoj rodni grad New York i 23. februara 2011. mi se to ostvarilo. Klub me je sve vrijeme podupirao i zato želim ostati ovdje. U ključnom trenutku karijere dugovao sam sebi i porodici da istražim sve moguće opcije. No, srce se ni u jednom trenutku nije pokolebalo. Zahvaljujem svim klubovima na pažnji i ponudama, ali u srcu nosim New York Knickse i radujem se što ću nastaviti karijeru u ovom klubu i sarađivati s Philom Jacksonom, prvakom koji gradi tim za naslove'', stoji, između ostalog, u Anthonyjevom saopćenju.

U sezoni 2012/13. Anthony je bio prvi strijelac NBA lige. Sedam je puta bio sudionik All-Star utakmice, a s američkom je reprezentacijom osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu. Prošle je sezone imao prosjek od 27,4 poena i 8,1 skoka po utakmici.