{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija potvrđena za domaćina Eurobasketa 2013. godine

T
5.12.2010. u 17:03
0
0
Slovenija potvrđena za domaćina Eurobasketa 2013. godine
0
Slovenija potvrđena za domaćina Eurobasketa 2013. godine
Slovenija će 2013. godine po prvi puta biti organizator Evropskog prvenstva košarkaša. Potvrdio je to Izvršni odbor europskog ogranka FIBA-e (FIBA Europe) na nedjeljnom sastanku u Münchenu.
Izvršni odbor FIBA Europe je Sloveniji jednoglasno dodijelio domaćinstvo, njezinu kandidaturu podržali su svi delegati Izvršnog odbora, njih 22, što i ne čudi ako znamo da je Slovenija bila jedini kandidat.

No, još do sredine ove sedmice je ipak bilo upitno hoće li se Eurobasket za tri godine održati u Sloveniji. Tada su slovenska vlada i Slovenski košarkaški savez s glavnim tajnikom FIBA Europe Narom Zanolinom dogovorili način plaćanja kotizacije za domaćinstvo, te uspjeli dogovoriti nešto manji iznos od onoga koji je evropski ogranak FIBA-e u početku tražio.

Slovenska vlada će, tako, prvi obrok na račun FIBA-e od 750.000 eura uplatiti 17. decembra, a sljedeće rate u 2012. i 2013. godini. Eurobasket 2013. godine održat će se u ljeti na pet lokacija, a tačan termin tek treba utvrditi. Dodajmo da je EP košarkašica 2013. godine dodijeljen Francuskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: