|

Slovenija potvrđena za domaćina Eurobasketa 2013. godine

Slovenija potvrđena za domaćina Eurobasketa 2013. godine
0
T
Totalsport
5.12.2010. u 17:03
0
komentara
0

dijeljenja
Slovenija potvrđena za domaćina Eurobasketa 2013. godine
Slovenija će 2013. godine po prvi puta biti organizator Evropskog prvenstva košarkaša. Potvrdio je to Izvršni odbor europskog ogranka FIBA-e (FIBA Europe) na nedjeljnom sastanku u Münchenu.
Izvršni odbor FIBA Europe je Sloveniji jednoglasno dodijelio domaćinstvo, njezinu kandidaturu podržali su svi delegati Izvršnog odbora, njih 22, što i ne čudi ako znamo da je Slovenija bila jedini kandidat.

No, još do sredine ove sedmice je ipak bilo upitno hoće li se Eurobasket za tri godine održati u Sloveniji. Tada su slovenska vlada i Slovenski košarkaški savez s glavnim tajnikom FIBA Europe Narom Zanolinom dogovorili način plaćanja kotizacije za domaćinstvo, te uspjeli dogovoriti nešto manji iznos od onoga koji je evropski ogranak FIBA-e u početku tražio.

Slovenska vlada će, tako, prvi obrok na račun FIBA-e od 750.000 eura uplatiti 17. decembra, a sljedeće rate u 2012. i 2013. godini. Eurobasket 2013. godine održat će se u ljeti na pet lokacija, a tačan termin tek treba utvrditi. Dodajmo da je EP košarkašica 2013. godine dodijeljen Francuskoj.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.