Drugi poraz
5

Slovenci ogorčeni zbog pravila FIBA-e: Sve se mijenja u posljednjoj minuti

Klix.ba
Klemen Prepelič (Foto: EPA-EFE)
Klemen Prepelič (Foto: EPA-EFE)
Zvanični evropski prvak u košarci reprezentacija Slovenije doživjela je i drugi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini, a košarkaš Klemen Prepelič ogorčen je na promjene koje se dešavaju u FIBA-i.

On smatra da su kvalifikacije neregularne i da se previše stvari mijenja u posljednjem trenutku. Posljednja u nizu odluka koje je FIBA-a promijenila jeste da će se u drugi krug prenositi svi bodovi iz prve faze, odnosno čak i protiv ekipa koje budu eliminisane.

"Kvalifikacije su neregularne, hiljadu i jedna stvar se promijenila u posljednjoj minuti. Ovo je jedno veliko s*anje i svi smo u njemu. Moramo se prilagoditi ovome jer ne možemo utjecati na ovakve stvari", istakao je Prepelič.

Ipak, on je istakao da ovakva njegova izjava ne smije biti alibi za loše rezultate koje je ostvarila reprezentacija Slovenije.

"Branite ime prvaka Evrope svaki dan i svaki dan morate pokazati da ste najbolji. Ne smijete sebi dozvoliti ovakve kikseve, a neki od nas su ove mečeve shvatili kao prijateljske. Nije bilo takmičarskog naboja, energije i uspjeli smo izgubiti veoma važan meč. Sada moramo tražiti bodove protiv puno težih rivala", završio je Prepelič.

Slovenija nakon četiri kola ima dvije pobjede i dva poraza.