Košarka
6

Slovenac zaprosio djevojku uz ovacije prepune dvorane Stožice

Anadolija
Jedan navijač reprezentacije Slovenije, domaćina Evropskog košarkaškog prvenstva, zaprosio je svoju izabranicu tokom sinoćnje utakmice Slovenije protiv Finske.

Pristanak djevojke, koju je iznenadila bračna ponuda, ali i pojavljivanje na velikom ekranu ispunjene ljubljanske dvorane Stožice, tokom minute odmora izazvalo je ovacije blizu deset hiljada prisutnih gledalaca.

Inače, utakmica bez rezultatskog značaja završila je porazom domaćina, ali su navijači aplauzom pozdravili uspjeh domišljatog mladića.

Plesačice iz Ukrajine i Slovenije, koje tokom pauza u igri zabavljaju publiku, zauzele su svoje mjesto među najvećim atrakcijama prvenstva, posebno kada na kraju plesne tačke rašire zastavu neke od reprezentacija učesnica Eurobasketa.

Najprepoznatljiviji su navijači Litvanije, prema mišljenju mnogih "košarkaške nacije", svi redom u bojama zastave svoje zemlje, mnogobrojni i sa rekvizitima pomoću kojih u dvorani nadglasaju i znatno brojnije navijačke grupe.

Na nišanu brojnih fotoreportera u Stožicama je reprezentativac Francuske Tony Parker. Iako na Eurobasketu do sada nije pružio zavidne partije, objektivi prate svaki njegov pokret.

Poznati četvrtfinalni parovi

Inače, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u košarci reprezentacija Srbije igrat će protiv aktuelnog prvaka Španije, koja je nakon današnjeg poraza od Italije drugu rundu prvenstva završila na četvrtoj poziciji u grupi F, dok su izabranici Dušana Ivkovića bili prvi u grupi E.

Reprezentacija Hrvatske, koja je danas u susretu presudnom za prvu poziciju u grupi F, nakon dva produžetka savladala Grčku, u četvrtfinalu će igrati sa četvrtom ekipom iz grupe E, Ukrajinom.

Domaća selekcija Slovenije sinoć je odigrala posljednju utakmicu druge runde. Slovenci su već ranije osigurali drugu poziciju u grupi F, tako da utakmica sa Finskom nije imala rezultatski značaj. Domaćin prvenstva će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

Selekcija Litvanije će u četvrtfinalu snage odmjeriti sa Italijom.