Košarka
0

Sloboda Dita sutra na gostovanju kod Bosne

FENA
Foto: sloboda-dita.ba
Foto: sloboda-dita.ba
Ovog vikenda igra se 3. kolo Lige 8 za prvaka BiH, u kojem košarkaši Sloboda Dite gostuju u Sarajevu kod ekipe Bosna Asa BH Telecom o čemu se govorilo na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare.

Trener Senad Muminoviće je rekao da vrlo težak raspored na početku Lige 8 puno utječe na umor igrača tako da je utakmica u Mostaru protiv Zrinjskog bila puno lošija nego ona u Širokom u 1. kolu.

"Ipak, u Sarajevo ne idemo sa bijelom zastavom. Bosna jeste favorit ali idemo pokazati da možemo odigrati kvalitetno i to ćemo i učiniti, pa neka pobjedi bolji. Što se tiče stanja u ekipi, dosta je problema koje je donio ovaj ritam odigravanja subota-utorak. Malo je vremena za oporavak a imamo i povrijeđenih. Zlatan Halilbegović je bolestan, još nekoliko igrača ima određenih problema, pa ćemo se morati prilagoditi trenutnoj situaciji", rekao je Muminović.

Ispred košarkaša Sloboda Dite novinarima se obratio Dalibor Peršić, kazavši da je Bosna favorit, kako u ovoj utakmici tako i u cijelom Prvenstvu.

“Idemo u Sarajevo da se nadigravamo, a ako pružimo dobru utakmicu kao u Širokom, uz malo sreće, moguće je svašta. Trebamo dati maksimum, uložiti puno truda i zalaganja da bismo to mogli očekivati.”