Košarka
0

Sloboda Dita sutra igra protiv Slavije

FENA
Foto: sloboda-dita.ba
Foto: sloboda-dita.ba
Košarkaši tuzlanske Sloboda Dite sutra idu na gostovanje ekipi Slavije u sklopu 26. kola Prvenstva BiH.

"Ovo je puno bitnija utakmica za ekipu Slavije. Posljednjih godina smo mi ti koji u zadnjem kolu odlučujemo direktno tko ostaje ili ispada iz Lige, pa je tako i sa ovom utakmicom kojom će biti odlučeno da li će ostati Slavija ili ispasti Grude. U principu, nas to ne interesira, kao ni do sada, idemo da odigramo utakmicu onako kako znamo i da pokušamo da pobijedimo", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare trener Tuzlaka Senad Muminović.

Po njegovim riječima, veliki problem Sloboda Dita ima sa povredom Zlatka Jovanovića koji nije trenirao nakon utakmice protiv Širokog.

"Upitno je koliko će biti oporavljen za ovaj susret, jer se još uvijek ne zna kakvo je stanje. On je vrlo važna karika u našoj ekipi i imat ćemo dosta problema ako ne nastupi. Međutim, bez obzira na to, idemo odigrati najbolje što možemo i pokušat ćemo dobiti ovu utakmicu", navodi je Muminović.

Što se tiče zdravstvenog stanja ostalih igrača, za sada su svi na raspolaganju.

"Nama ova utakmica rezultatski ništa ne znači, međutim, kao i do sada ići ćemo na pobjedu. Sigurno je da će nam Jovanović, ako ne bude igrao, puno nedostajati, ali se nadam da će se brzo oporaviti i priključiti nam se već u sljedećoj utakmici narednog vikenda", rekao je u svome obraćanju košarkaš Dalibor Peršić.

Utakmica protiv ekipe Slavije igra se sutra u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu od 19 sati, kada počinju i sve ostale utakmice 26. kola.