Košarka
0

Sloboda Dita na gostovanju u Širokom Brijegu

FENA
Košarkaši Sloboda Dite u 12. kolu Prvenstva BiH putuju na gostovanje u Široki Brijeg.

"Široki Eronet je jedan od najkvalitetnijih timova u našoj ligi čija se forma iz utakmice u utakmicu pojačava. Ekipa je sastavljena od iskusnih igrača, s dva Amerikanca koji veoma dobro igraju", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli Senad Muminović, trener košarkaša Sloboda Dite, dodavši da očekuje maksimalnu borbenost i zalaganje.

"Idemo se nadigravati i vidjeti gdje smo u ovom trenutku, da li možemo jake protivnike dobiti na gostujućem terenu. Očekujem dobru utakmicu u koju će momci ući hrabro, dati sve od sebe, to je najbitnije", kazao je Muminović.

Što se tiče zdravstvenog stanja ekipe, proteklih dana je bilo manjih povreda kod Miralema Halilovića i Dalibora Peršića, ali bi do utakmice sa Širokim svi igrači trebali biti na raspolaganju treneru Muminoviću.

"Idemo u goste Širokom koji je jedan od favorita Lige i koji je na svom terenu apsolutni favorit, ne samo protiv nas nego i protiv svih drugih ekipa. Ne idemo tamo da izgubimo, idemo pružiti što bolji otpor, da damo naš maksimum, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo", rekao je novinarima košarkaš RankoVelimirović. Utakmica Široki Eronet – Sloboda Dita igra se sutra od 18:00 sati u dvorani Pecara u Širokom Brijegu..