Košarkaški Kup BiH
0

Sloboda Dita - Bosna ASA BH Telecom 20. februara

FENA
Foto: Sloboda-dita.ba
Foto: Sloboda-dita.ba
U Mostaru se 20. i 21. veljače igraju polufinalne i finalna utakmica Kupa BiH, a košarkaši Sloboda Dite se u prvom polufinalu sastaju s ekipom Bosna Asa BH Telecom.

Po riječima trenera Senada Muminovića, Bosna je naša najbolja i najjača ekipa koja je u odličnoj formi, a to pokazuje kroz nastupe u NLB Ligi i mjestu koje u tom natjecanju trenutačno zauzimaju.

"To ne znači da mi idemo 's bijelom zastavom' u Mostar. Idemo odigrati dobru utakmicu, vidjeti gdje smo u ovom trenutku u odnosu na ekipe koje igraju u NLB Ligi, koja je naša kvaliteta i na kojoj razini možemo igrati. Na taj način se spremamo i idemo na ovu utakmicu. Bosna je favorit, ne samo u utakmici protiv nas, nego čitavog turnira, ali dok god se igra, sve je otvoreno", rekao je trener Muminović.

Novinarima se u ime košarkaša Sloboda Dite obratio kapetan Samir Lerić, koji je kazao da je Bosna trenutačno u najboljoj formi od četiri ekipe koje će igrati u Mostaru.

"Mi idemo odigrati dobru utakmicu, a ako se ukaže i najmanja prilika za neko iznenađenje, prihvatit ćemo je. To je susret u kojem je sve moguće i u kojem favoriti ne moraju uvijek biti favoriti. Vjerujem da prije svega možemo odigrati dobro, pa što bude", kazao je Lerić.

Što se tiče zdravstvenog stanja momčadi s treninzima su počeli Lerić, Albijanić, Hrnčić i Jovanović. Ozlijede su tek zaliječene, ali bi na raspolaganju za ovaj susret treneru Muminoviću trebali biti svi igrači.

Utakmica protiv ekipe Bosna Asa BH Telecom igra se sutra od 17:30 sati u sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru. Drugo polufinale, između domaćina KUP-a Zrinjskog HT i ekipe Široki Eronet, igra se istog dana od 20 sati. Finale KUP-a BiH igra se u subotu od 20 sati.