Košarka
0

Sloboda bez Peršića juriša na pobjedu u derbiju sa Bosnom

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U izuzetno bitnom trenutku za obje ekipe, košarkaši Slobode i Bosne odmjerit će snage u 18. kolu Lige 12. Vječiti derbi naše košarke će bez sumnje privući veliki broj gledalaca, a podsjećanja radi utakmice u Mejdanu su posjećenije od svih utakmica Lige 12.

"Zaista nam je žao zbog događanja u KK Bosni. Nadamo se da će prebroditi aktuelnu situaciju i da će se vratiti na puteve stare slave", kazao je Aid Berbić, predsjednik Slobode.

Trener Damir Mulaomerović smatra kako su problemi u Bosni dodatno mobilisali igrački kadar, te da će sarajevski košarkaši dati sve od sebe da se dokažu pred tuzlanskom publikom.

"Očekujem pun Mejdan, fer i korektno navijanje. Bosna je jedina ekipa koja nas je u ovom prevenstvu tako ubjedljivo porazila. Rekao sam igračima da su nam dužnici u tom pogledu i da im se trebamo revanširati. Očekujem da svi koji istrče na parket daju svoj maksimum", rekao je Mulaomerović.

Slobodi je utakmica bitna kako bi potvrdila opstanak u Ligi 12, dok isti zadatak imaju i Studenti koji su još uvijek u opasnoj zoni.

"Otežavajuća okolnost za nas je što Dalibor Peršić vjerovatno neće nastupiti. Postoje minimalne šanse, ali je u ovom trenutku bliži tribinama. Njegov izostanak je veliki hendikep, ali smo veći dio Lige 12 igrali bez njega tako da momci znaju kakav im je zadatak", istakao Mulaomerović.

Utakmica počinje u 19:30 sati, a RTV TK će je u svom programu direktno prenositi. Sudije su Adamović, Babić i Šobot.