Veličanstven trijumf
248

Slavlje u Goraždu: Košarkaši Radničkog šampioni, ulaze u Premijer ligu

E. A.
Košarkaši Radničkog sinoć su u gradskoj dvorani Mirsad Hurić u Goraždu veličanstvenom pobjedom protiv ekipe KK Igman Burcha sa 95:79 (50:34) proslavili ulazak u društvo najboljih.

Ovom pobjedom Radnički je postao šampion A1 lige Federacije BiH za sezonu 2023/24.

U finalnoj seriji doigravanja Goraždani su u oba susreta slavili protv ilidžanskog Igman Burch te tako izborili plasma u Premijer ligu BIH.

Već nakon prve četvrtine, koja je završila rezultatom 28:15, bilo je jasno da je Radnički bliže pobjedi, a do poluvremena je tim iz Goražda samo povećao prednost za još tri poena i na odmor su otišli pri rezultatu 50:34.

Igman Burch je u trećoj dionici smanjio zaostatak za jedan poen što nije bilo dovoljno i Radnički je rutinski sačuvao stečenu prednost do kraja meča.

Adi Alikadić i Cameron Copeland vodili su klub do pobjede, a obojica su imali po 19 ubačenih poena i četiri asistencije.

Nakon utakmice uslijedilo je slavlje pobjedničke ekipe uz vatromet i druženje sa igračima na platou ispred gradske dvorane. Dodijeljene su zahvalnice i medalje, a za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je Adi Alikadić.

Radnički je inače u play-off ušao kao prvak A1 lige, skupina Jug. Doigravanje su igrale po dvije ekipe iz regija Sjever i Jug, a finale su igrale dvije ekipe iz Juga.

Do finala Play-offa A1 lige Federacije BiH i titule šampiona stigli su zahvaljujući nevjerovatnoj energiju, a ogromna podrška i zahvalnost pobjedničkom timu došla je sa punih tribina dvorane u Goraždu.

Cilj kluba je da Goražde učini regionalnim košarkaškim centrom, a Radnički je ispunio obećanje dato publici, priredivši istinski sportski spektakl. Pobjeda je proslavljena sa navijačima na platou gradske dvorane Goražde uz veliki vatromet.