NBA
33

Skromno izdanje Nurkića u porazu Phoenixa kod Milwaukeeja

E. K.
Jusuf Nurkić (Foto: Twitter)
Jusuf Nurkić (Foto: Twitter)
Milwaukee Bucksi su večeras u izuzetno zanimljivom meču pobijedili Phoenix Sunse rezultatom 140:129 uz skromno izdanje bh. centra Jusufa Nurkića.

Imali su Bucksi 25 poena prednosti u trećoj četvrtini, bilo je 87:62 nakon čega su se Sunsi vratili na minus šest, 100:94, ali snage za potpuni preokret nisu imali.

U četvrtoj dionici je domaći sastav odigrao kvalitetan meč te stigao do zasluženog trijumfa.

Buckse su do pobjede vodili Lillard i Portis sa po 31 poenom dok je Middleton dodao 22 uz sedam asistencija i tri skoka. Lillard je dodao 16 asistencija i pet skokova, a Portis deset skokova i dvije asistencije. Crowder je susret završio sa 18 poena i dva skoka dok je Beasley dodao 17 uz po tri skoka i asistencije. Još je dvocifren bio Lopez sa deset poena, sedam skokova i tri asistencije.

Kod Sunsa je najbolji bio Beal sa 28 poena, sedam asistencija i četiri skoka dok je Allen dodao 25 uz osam asistencija i tri skoka. Booker je susret završio sa 23 poena, devet skokova i šest asistencija, a O'Neale je dodao 16 uz pet skokova i tri asistencije. Durant je dodao 11 uz devet skokova i četiri asistencije, a Gordon je postigao deset poena uz dvije asistencije.Naš Jusuf Nurkić je meč okončao sa osam poena i po šest skokova i asistencija. Rezultat:

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 140:129

Tabela:

Istočna konferencija:

Zapadna konferencija: