Košarka
0

Skenderija spremna za Final 8

KKBosna.com/Sarajevo-x.com
Denis Zvizdić, premijer Kantona Sarajevo te ministri Abid Šarić, Ivica Šarić i Zlatko Petrović zajedno sa predstavnicima KK Bosna ASA BHT obišli su dvoranu „Mirza Delibašić“ da bi se uvjerili u pripreme za završni turnir Goodyear lige.

ZVIZDIĆ: Zadovoljni smo. Radovi su obavljeni kvalitetno, efikasno i u dogovorenoj dinamici. Grad Sarajevo će se pokazati kao dobar domaćin, u šta ne sumnjam, spreman da organizuje bilo koje takmičenje na regionalnom, evropskom ili čak svjetskom nivou. Kantonalna vlada je organizaciono i finansijski pomogla da KSC „Skenderija“ dobije sadašnji moderan izgled i uvjeren sam da će Bosna postići dobar rezultat na turniru. Čelnici našeg kluba nisu krili zadovoljstvo što su stvoreni svi uslovi za veliki sportski događaj. Naročito impresivno izgleda novi semafor, koševi i klupe za rezervne igrače, koje su pomjerene na suprotnu stranu, ispod tribine „Zapad“.

KONAKOVIĆ: Sve je učinjeno po standardu, od tribina, koševa, semafora... Ne postoji više niti jedan tehnički detalj koji bi predstavljao prepreku da finalni turnir počne već danas. Kapacitet dvorane, ne računajući VIP i novinarske tribine, iza oba koša iznosi 5.200 mjesta. Sa VIP-gostima, skautima evropskih i NBA klubova te novinarima to će biti još 750 mjesta.