Izbačen iz ekipe
44

Skandal u KK Crvena zvezda: Napier odbio igrati protiv Reala, pa se s trenerom svađao preko Instagrama

E. B.
Shabazz Napier (Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović)
Shabazz Napier (Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović)
Košarkaši Crvene zvezde sinoć su poraženi od Real Madrida u Beogradu ubjedljivim rezultatom 72:58, a u sastavu crveno-bijelih nije bilo jedne od najvećih zvijezda Shabazza Napiera.

Napier nije bio na listi povrijeđenih igrača, te su se svi navijači Zvezde iznenadili kada su ga vidjeli na tribinama, no nakon što je utakmica počela napustio je dvoranu.

Svima je taj potez bio jasan znak da nešto ne štima na relaciji Napier - trener Ioannis Sfairopoulos, a Grk je poslije utakmice na konferenciji za novinare otkrio da je Amerikanac odbio igrati, te da ga je izbacio iz ekipe.

"Napier je u pregovorima s drugim klubom i tražio je da ne igra protiv Reala. To mi je rekao prije same utakmice i rekao je da na želi rizikovati povredu. Napier nije više igrač Crvene zvezde", bio je jasan Sfairopoulos.

No, skandal se nije završio na tome. Napier je nakon Sfairopoulosovih riječi odlučio poslati poruku treneru Zvezde putem Instagrama.

"Pričaj istinu pred kamerom!", oštro mu je odbrusio Napier.

Za sada Sfairopoulos nije odgovorio na Napierove riječi, a najvjerovatnije i neće.

Napier je bivši NBA igrač koji je u Zvezdu stigao pred početak ove godine i zajedno s Milošem Teodosićem je bio najveće pojačanje crveno-bijelih.

U Euroligi je prosječno bilježio 9,8 poena, 1,7 skoka i 2,3 asistencije, a beogradski mediji otkrivaju kako je klub s kojim pregovara Milano iz kojeg je i prešao u Zvezdu.