Kvalifikacije za EP
37

Skandal potresa rivala košarkaša BiH: Triple-double mašina ne igra za Hrvatsku jer vadi zub

E. B.
Luka Božić (Foto: Filip Roganovć/SC Derby)
Luka Božić (Foto: Filip Roganovć/SC Derby)
Košarkaška reprezentacija Hrvatske je jedan od rivala našim košarkašima u kvalifikacijama za Eurobasket, a u redovima naših komšija atmosfera je daleko od idealne.

Naime, najbolji igrač ABA lige i triple-double mašina Luka Božić se nije odazvao na pripreme selektoru Josipu Sesaru.

Kao razlog Božić je naveo da mora vaditi umnjak, no hrvatski mediji smatraju kako se radi o mnogo dubljem problemu.

Naime, ovo je treća uzastopna akcija reprezentacije Hrvatske na koju Božić nije došao, a Index.hr smatra kako bi se moglo raditi i o inatu koji tjera trener Zadra Danijel Jusup.

Naime, nije nikakva tajna da je Božić vrlo vezan za trenera Jusupa, kao što nije nikakva tajna da Jusup nije u dobrom odnosu s Hrvatskim košarkaškim savezom, kojem zamjera što mu nikad nije dao priliku da bude selektor.

Također, nakon nedavne utakmice sa Dinamom na čijoj klupi je upravo Sesar razmijenio nekoliko "sočnih" psovki sa selektorom, te da je tokom nedavne završnice Kupa Krešimira Ćosića branio novinarima da Božića ispituju o očekivanjima u reprezentaciji.

"Dobili smo mail da je sedam dana na poštedi i pod antibioticima. Što se mene tiče, tu je završena priča za ovo okupljanje, a dalje ćemo biti u kontaktu. Nemamo se pravo odreći ni jednog igrača, a Luka Božić je MVP ABA lige, sad i Kupa, pošten i radišan dečko. Da je došao, imao sam pripremljenih nekoliko napadačkih setova za njega, a kad bude tu, možemo pričati o detaljima", rekao je Sesar i završio priču o Božiću.

Hrvatska će u prva dva kola kvalifikacija igrati protiv Francuske u Brestu u petak, te idućeg ponedjeljka u Rijeci protiv Kipra. Protiv naše selekcije će igrati 21. i 24. novembra u trećem i četvrtom kolu.