Druga ABA liga
31

Sjajni Sparsi upisali četvrtu pobjedu nakon velikog preokreta, trijumf Zrinjskog u Mostaru

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Košarkaši Zrinjskog upisali su prvu pobjedu u novoj sezoni ABA 2 lige, a oni su kao domaćini porazili makedonski MZT rezultatom 93:87. Drugi bh. predstavnik OKK Spars trijumfovao je na gostovanju kod Splita te je upisao i četvrtu pobjedu.

Zrinjski je odlično otvorio meč i nakon prvih deset minuta imali su devet poena prednosti (25:16), da bi do poluvremena ta razlika još više narasla i na pauzu se otišlo s prednošću domaćih od 15 poena razlike.

Mostarski tim je stečenu prednost kontrolisao u nastavku, već u trećoj četvrtini su faktički riješili pitanje pobjednika s obzirom da su imali 20 poena prednosti, a posljednja dionica u potpunosti je pripala gostujućim igračima koji su uspjeli samo ublažili poraz. Na kraju je bilo 93:87 za Zrinjski.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Ramljak koji je postigao 35 poena, a pratio ga je Miličević koji je ubacio 25 poena. Na drugoj strani je Ivanov postigao 26 poena.

Košarkaši Sparsa upisali su četvrtu pobjedu u ovoj sezoni ABA lige, a oni su kao gosti porazili Split rezultatom 63:60. Domaći su bolje otvorili meč, nakon prvih deset minuta imali su devet poena prednost, a s tom razlikom se otišlo i na odmor s obzirom na to da je druga četvrtina završena rezultatom 11:11.

Treća četvrtina opet je pripala domaćim igračima koji su s dvocifrenom prednošću ušli u posljednju dionicu meča, ali sjajnom igrom u zadnjih deset minuta Sparsi su stigli do velikoj preokreta, a na kraju i četvrte pobjede u ABA 2 ligi.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Albijanić koji je ubacio 22 poena, a u domaćem timu Morris je postigao 24 poena.