Finale ABA lige
81

Sjajni Gordić sa 17 poena nosio Budućnost do druge pobjede protiv Crvene zvezde

Piše: K. H.
Foto: Budućnost VOLI
Košarkaši Budućnosti u izuzetno zanimljivom meču savladali su Crvenu zvezdu u okviru treće finalne utakmice regionalne ABA lige rezultatom 78:77, a ekipa iz Podgorice stigla je u ukupnu prednost od 2:1 u finalu.

Početak susreta nešto bolje su otvorili domaći igrači koji su imali minimalnu prednost, a najveću razliku u prvoj četvrtini imali su kada je semafor pokazivao šest poena prednosti za Budućnost.

Ipak, nakon deset minuta Budućnost je imala samo jedan poen razlike, a onda u drugoj dionici gosti iz Beograda ulaze u svoj ritam i do poluvremenu prvo anuliraju, a onda i preuzimaju vodstvo domaćih. Nakon prvih 20 minuta bilo je 47:42 za Crvenu zvezdu.

Do sredine treće četvrtine Beograđani su kontrolisali prednost, a onda Budućnost opet dolazi u vodstvo, koje su u izuzetno neefikasnoj posljednjoj dionici i sačuvali i u pravoj drami na kraju dolaze do druge pobjede u finalu ABA lige. Na kraju meča, Crvena zvezda je preko Lessorta imala šut za pobjedu, ali je promašio.

Najefikasniji domaći igrač bio je opet sjajni Nemanja Gordić koji je za nešto više od 30 minuta ubacio 17 poena, dok je kod Crvene zvezde najefikasniji bio Feldeine koji je ubacio 19 poena.