NBA finale
0

Sjajni Allen i Rondo "breaknuli" Lakerse

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su Los Angeles Lakerse u Staples Centeru 103-94 u drugoj utakmici finala NBA lige. Omjerom izjednačena serija (1-1) sada seli u Boston.

Ondje će u noći s utorka na srijedu Celticsi pokušati potvrditi u nedjelju ostvaren "break" protiv aktuelnih prvaka lige, i reprizu finala iz 2008. dovesti na samo jedno slavlje od podjele prstenja. Osamnaestog za svoj klub.

Sjajna tricaška večer Celticsa, a posebno Raya Allena, te još jednom dokazana svestranost Rajona Ronda, presudili su Kobeu Bryantu i društvu u drugoj utakmici finalne serije.

Allen je bio "vruć" od samoga starta utakmice, ubacio je svih sedam uvodnih pokušaja za tri poena, a osmom pogođenom tricom (8-11) postavio rekord NBA finala. Do sada je taj statistički trijumf dijelio sa Kennyjem Smithom i Scottiejem Pippen (po sedam trica), od nedjelje je sam na vrhu.

Ipak, sam Allen nije bio dovoljan da se tim iz Bostona rezultatski odlijepi.

Budući su zakazali Paul Pierce (2-11 za 10 poena) i Kevin Garnett (2-5 za šest koševa), loptu i posljednju četvrtinu utakmice ponovno je morao privatizirati Rajon Rodno koji se sve više nameće kao prva napadačka opcija Celticsa.

Allen je ubacio 27 od ukupno 32 poena tokom prvog poluvremena utakmice, no Rondo je bio taj koji je potpisao pobjedu ostvarivši peti triple-double u doigravanju. Nije bio impresivan kao u četvrtoj utakmici protiv Cleveland Cavaliersa (29 koševa, 18 skokova, 13 asistencija), ali je ponovno odradio ogroman dio posla potkrijepivši svoj trud učinkom od 19 poena, od čega deset u posljednjoj četvrtini, 12 uhvaćenih lopti i 10 asistencija.

S 25 poena, osam skokova i šest blokada, Pau Gasol bio je prvo ime poražene ekipe. Bryant (šut 8-20) je ubacio četiri koša manje, no pogodio je samo jednu loptu iz igre više u dvostruko više pokušaja iz igre od španskog centra (7-10).

NBA finale, druga utakmica:

Los Angeles Lakers - Boston Celtics 103-94 (Gasol 25p, 8s, 6bl / Rondo 19p, 12s, 10a, Allen 32p)

Serija je izjednačena na 1-1

NBA