Trenirao s ekipom
21

Sjajne vijesti iz Portlanda: Približio se Nurkićev povratak na parket

F. Z.
Jusuf Nurkić (Foto: EPA-EFE)
Jusuf Nurkić (Foto: EPA-EFE)
Optimizam je riječ koja najbolje opisuje dešavanja s posljednjeg treninga Portland Trail Blazersa. Osim što su prvi trening s novom ekipom odradili Trevor Ariza, Caleb Swanigan i Wenyen Gabriel, na terenu su bili i povrijeđeni igrači.

Jusuf Nurkić trenirao je s ekipom, što znači da je odradio trening u kojem je ulazio u duele. Izvještaji kažu da je igrao košarku, ali još uvijek ne na čitavom terenu. Nurkić je odradio prvi kompletan trening s ekipom, prvi put nakon deset mjeseci i stravičnog loma noge.

"Prošao je kroz kompletan trening. Većinom je to bilo na pola terena, ali je radio sve. Radili smo četiri na četiri, pet na pet na pola terena. Radio je ranije s trenerima i mlađim igračima, ali ovo je prvi put da radi pet na pet", rekao je trener Blazersa Terry Stotts.

Niko još uvijek ne govori o tome kada bi se Nurkić definitivno mogao vratiti na parket, ali sama vijest da igra košarku s kontaktom na treningu nakon teške povrede noge razlog je za veliki optimizam u redovima Blazersa.

Damian Lillard rekao je kako Nurkić trenira u "punom intenzitetu", uključujući i duele sa saigračima. Iako Lillard nije dio medicinskog tima, njegovo mišljenje je da Nurkić izgleda "dobro".

[TWITTER]1220079108010340352[/TWITTER]

Trener Blazersa Terry Stotts rekao je kako će Nurkić ove sedmice početi trenirati pojačanim intenzitetom, ali da se o tačnom datumu njegovog povratka još uvijek ne može govoriti. To će najvjerovatnije biti nakon All Star vikenda (14-16. februara 2020.), mada još uvijek nije.

Caleb Swanigan, krilni centar Blazersa, rekao je kako je Nurkić izgledao kao Nurkić na treningu te da je u jednom trenutku i zakucao.