Play-off za prvaka
0

Širokobriježani savladali Igokeu rezultatom 82:80

Sarajevo-x.com
U trećoj utakmici košarkaškog play-offa za prvaka BiH Igokea je u Aleksandrovcu dočekala Široki TT Kabeli. Slavili su gosti rezultatom 82:80.

Domaći su bolje otvorili utakmicu pa su tako došli do vodstva od deset poena razlike. U jednom trenutku bilo je 14:4. Međutim, gosti sa Pecare prave seriju od 9:0 i dolaze na 14:13. Ipak, "Igosi" prvu četvrtinu završajavu vodstvom 19:15.

U drugoj dionici ekipa Širokog pravi izvanrednu seriju. Vodili su čak i sa jedanaest poena razlike (32:21). No, domaći su polako smanjivali prednost, pa se na odmor otišlo sa pristojnih pet poena razlike za izabranike Ivana Velića koji su vodili 37:32. Nastavak je donio mnogo bolju igru Igokee koja je nakon sjajne serije došla do vodstva 52:47. Treća dionica okončana je vodstvom domaćih 55:53.

Tim sa Pecare je u posljednjoj i odlučujućoj četvrtini odmah poravnao i stigao do minimalnih 57:55. Prednost se konstantno povećavala pa je tako pet minuta prije kraja utakmice semafor pokazivao 61:68. No, nakon toga serija Igokee od 7:0 i stižu na pola koša zaostatka. Tri minute prije kraja rezultat je bio 70:70.

Poslije toga gosti prave mini seriju i tricom Ramljaka odlaze na četri poena prednosti 76:72. U posljendjim sekundama prava drama. Na kraju su slavili gosti rezultatom 82:80 i poveli 2:1 u seriji. Za naslov prvaka treba im još jedan trijumf, a za to će imati priliku u nedjelju na domaćem parketu.

Slobodan Klipa trener Igokee je na kraju istakao kako se njegova ekipa teško nosi sa pritiskom, ali da se nada pobjedi u Širokom. S druge strane, Ivan Velić strateg Širokog je naglasio kako još uvijek ništa nije gotovo.

U prvom dvoboju je slavio Široki TT Kabeli i to u gostima u Aleksandrovcu, dok je u dvorani na Pecari u drugoj utakmici finala play-offa za prvaka BiH u košarci slavila ekipa iz Aleksandrovca rezultatom 76-70. Nakon toga rezultat je u seriji bio izjednačen i iznosio je 1:1.

Podsjetimo u progodišnjem finalu je Široki ubjedljivo bio bolji od Igokee u ukupnom skoru koji je iznosio 3:0.