Susreti 16. kola
8

Široki želi ostati u vrhu ABA lige 2, Sloboda i Sparsi traže bijeg sa začelja

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Susreti 16. kola regionalne košarkaške ABA lige 2 na rasporedu su ove sedmice. Prvi mečevi igraju se sutra, kada će od predstavnika BiH nastupiti ekipe Širokog i Slobode.

Ekipa Širokog će u Cetinju protiv domaćeg Lovćena pokušati upisati desetu ovosezonsku pobjedu. Širokobriježani su trenutno četvrta ekipa takmičenja s realnim šansama da izbore završnicu.

Široki je favorit u ovom meču s obzirom da Lovćen zauzima 10. mjesto, ali trener predstavnika BiH Hrvoje Vlašić očekuje težak susret.

"Lovćen je kvalitetna ekipa, poznajemo ih iz utakmice iz prvog dijela takmičenja. Dobro igraju u svojoj dvorani i trebat će nam maksimalno zalaganje i energija ako želimo povoljan rezultat", izjavio je Vlašić.

Sutra će meč 16. kola odigrati i ekipa tuzlanske slobode koja u Mejdanu dočekuje slovenački Helios, a dan kasnije Spars Realway u Sarajevu dočekuju ekipu Splita.

Oba predstavnika BiH će pokšuati ostvariti važne pobjede za bijeg sa zadnjih pozicija na ligaškoj tabeli. Sloboda je trenutno predzadnja, a Spars zadnja ekipa ABA lige 2.

Utakmica Lovćen - Široki se igra u 18:00 sati, u isto vrijeme će dan kasnije igrati Spars Realway i Split, dok sutrašnji meč između Slobode i Heliosa počinje u 19:00 sati.

Tabela: